ÉS HORA DE MÚSICA!

Visita el bloc de les APP!

DICCIONARI MUSICAL

Visita el bloc del nostre col.legi "Mare de Déu del Roser". Fedac Guissona

Bloc de Socials:

Bloc de la Fedac

ELs NOSTRES CANALS DE YOUTUBE I VIMEO

@fedacguissonaC
@fedacguissonaC

PINS MUSICALS

UN ANY EN 40 segons

MOLTES GRÀCIES
MOLTES GRÀCIES A TOT EL PROFESSORAT DE MÚSICA QUE APORTEU TANTES IDEES I MATERIALS ÚTILS PER LES CLASSES, COM VEUREU, HE FET ÚS DE MOLTS D'ELLS, I PER SUPOSAT, TOT EL QUE JO HE FET EN AQUEST BLOC ESTÀ DISPONIBLE PER A QUI LI PUGUI FER SERVEI, SEGUR QUE ENTRE TOTS ACONSEGUIREM QUE ELS NOSTRE ALUMNAT APRENGUI MÉS I MILLOR.

La Carme cantant

"Call me maybe"

Taller d'instrumenst reciclats

Hem de fer instruments reciclats, quan ja estiguin fets farem una fitxa de cadascun per exposar-los:

  • Nom de l'Instrument (pot ser inventat)
  • Classificació de l'Instrument (aeròfon, cordòfon..)
  • Materials utilitzats per la seva construcció (tot tipus de pots, pegament, cartolina etc...)
  • La fitxa anirà firmada amb el vostre nom, cognoms, classe y assignatura.

Aquí teniu exemple d'instruments reciclats de l'alumnat de la professora M.Jesús Camino. Estan molt bé i us poden donar moltes idees.

L'alumnat de 1r d'ESO han fet amb material reciclat una petita orquestra d'instruments. D'aquesta manera hem estudiat la classificació dels instruments d'una manera diferent.

Quan ja hem acabat hem anat a Cicle Infantil i hem explicat als nens i nenes com els hem fet, com es tocaven, a quina família pertanyen. L'experiència ha esta molt positiva (veureu les fotos més avall)

Amb els nens i nenes de Cicle Infantil

TALLERS DE PERCUSSIÓ

Taller de percussió 1

Taller de percussió 2

Taller de percussió 3. Moviment i percussió corporal

Treball de percussió, flauta i cançó

Treball de percussió4

Los ejercicios son sencillos, tenemos que repetir los ritmos que van apareciendo en los siguientes vídeos. Hay una introducción de 8 tiempos, dos compases de 4/4. Podemos repetir los ritmos con palmas, baquetas contra la mesa o asignar a cada figura un sonido de percusión, otra opción sería con las sílabas TA, TI TI ..Primero tocaremos los ritmos con baquetas en la silla pero después, cada uno va a conseguir un sonido diferente con los utensilios de clase, vamos aprocurar no repetir sonido para que haya más variedad. 

Taller de percussió5

Para realizar el ejercicio esperamos 2 compases de introducción y empezamos a interpretar los ritmos, está calculado para que aparezca la nueva fórmula rítmica cuando estamos terminando la anterior.

Taller de percussió 6

Necessitarem: cròtals, panderetes, caixes xineses, cascavells, pandero, claves i triangles.

Al final a lliure interpretació o amb percussió corporal.

Taller de percussió 7

Ejercicio de ritmo más lento, vamos a realizarlo con los vasos de colores. Para las negras percutiremos con el vaso boca abajo y para las corcheas con el vaso boca arriba.

Taller de percussió 8

¿Qué aspectos didácticos musicales podemos trabajar con esta actividad?

  •  El Pulso y el Ritmo. Podemos realizar al actividad primero marcando el ritmo melódico, después el pulso y por último, el ritmo propuesto en el powerpoint. También podemos dividir a los alumnos en grupos y hacer una combinación rítmica con el pulso y el ritmo.
  • Los instrumentos de Percusión. Podemos realiar un repaso sobre los intrumentos membranófonos e idiófonos, clasificando los que tenemos en el aula antes de realizar la actividad. También sería posible adentrarnos en el mundo de los instrumentos "cotidiófonos" explorando las posibilidades sonoras con otros instrumentos no tan musicales.
  • La Forma Musical. Antes de realizar la actividad podemos realizar una audición de la música e ir anotando su estructura. Esto servirá para el desarrollo auditivo y para comprender las diferentes frases y secciones musicales haciendo una incursión en el tema de la forma musical apreciando las repeticiones, las variaciones y los contrastes.
  • La Música Folk. Podemos aprovechar esta obra musical para investigar sobre el grupo Camerata Meiga y el tema de la música folk de Galicia. Si contamos con tiempo suficiente podemos compararla con la de otras comunidades viendo las diferencias en los instrumentos utilizados u otros aspectos relevantes.

Joc de percussió

Vosaltres fareu fer al personatges els cops rítmics que cregueu necessaris.

Danza del Sol

Percussió amb llibres: