ÉS HORA DE MÚSICA!

Visita el bloc de les APP!

DICCIONARI MUSICAL

Visita el bloc del nostre col.legi "Mare de Déu del Roser". Fedac Guissona

Bloc de Socials:

Bloc de la Fedac

ELs NOSTRES CANALS DE YOUTUBE I VIMEO

@fedacguissonaC
@fedacguissonaC

PINS MUSICALS

UN ANY EN 40 segons

MOLTES GRÀCIES
MOLTES GRÀCIES A TOT EL PROFESSORAT DE MÚSICA QUE APORTEU TANTES IDEES I MATERIALS ÚTILS PER LES CLASSES, COM VEUREU, HE FET ÚS DE MOLTS D'ELLS, I PER SUPOSAT, TOT EL QUE JO HE FET EN AQUEST BLOC ESTÀ DISPONIBLE PER A QUI LI PUGUI FER SERVEI, SEGUR QUE ENTRE TOTS ACONSEGUIREM QUE ELS NOSTRE ALUMNAT APRENGUI MÉS I MILLOR.

La Carme cantant

"Call me maybe"

Canon de Pachebel

Diferentes versions per escoltar i veure:

La primavera

La partitura que teniu vosaltres és el fragment més conegut del primer moviment Aquest primer moviment diem que té la forma de ritornello perquè té una part que anem sentit repetida varies vegades i que és interpretada peltutti (tota l'orquestra). 
 
Cada un dels quatre concerts de Les quatres estacions, estan basats en els versos d'un sonet, escrits per Vivaldi mateix, que parla de l'arribada de la primerava i de la resta de les estacions. La música descriuperfectament alguns dels sons que podem sentir durant la primavera com el cant dels ocells, l'aigua corrent pels rierols perquè la neu ja es fon, els trons de les típiques tempestes de primavera. 

cero

Per treballar la síncopa

Forrest Gump.pdf
Documento Adobe Acrobat 596.1 KB

També amb síncopa

Per treballar el sib

Es increible lo que puede dar de sí una canción tan sencilla como esta titulada "Cheap". Esta canción la tocamos a principio de curso y me gusta que los alumnos se la aprendan de memoria, sin partitura, empezando por aprender los pequeños motivos musicales, después las frases y por último las secciones A y B. La canción es sencilla, tiene mucho ritmo, el acompañamiento gusta especialmente a los alumnos y se puede aprovechar para diversas actividades de interpretación, desde la flauta dulce hasta los instrumentos de placas, pasando por el canto y la percusión. Estas son algunas de estas opciones que nosotros hemos realizado en clase:

  • Cantar las pequeñas frases con el nombre de las notas (solfeando).  
  • Interpretar con flauta, primero sin y después con el acompañamiento instrumental.
  • Cuando ya se domina la canción, interpretarla con los instrumentos Orff de placas. 
  • Acompañarla con la primera parte del  ritmo de los palos ya que stá en compás de 4/4. La mitad de los alumnos de la clase toca con la flauta o xilófonos y la otra mitad con los palos. 
  • El ritmo de los palos queda muy bien porque se escucha en los tiempos de silencio del final de las frases musicales. Por eso mismo, se puede combinar el ritmo de los palos con la canción interpretada por los xilófonos, queda genial! Después de tocar las notas de la melodía con el xilófono, da tiempo a dar dos golpes de negra sobre la silla u otra superficie y los cuatro golpes últimos entre ambas baquetas.
  • Os dejo el análisis de la estructura de la canción que utilizamos el año pasado con los alumnos de 2º. 

Per treballar el si bemoll i els silencis

Per treballar el fa sostingut

Continuem amb el fa sostingut

Fa sostingut i el puntet

Alguna dificultat

la pel·lícula Coraline amb música de Bruno Coulais (el mateix compositor de la BSO de Les choristes (Los chicos del coro).

Thriller

S'acosta la Castanyada i Tots Sants, per ambientar-nos una cançó sabeu de qui?

Teniu el pdf per llegir la partitura, sino seguiu el vídeo clicant al turorial pas a pas.

Thriller.pdf
Documento Adobe Acrobat 52.5 KB

Els picapedra

SCARBOROUGH FAIR

SCARBOROUGH FAIR.

Es tracta d’una cançó tradicional anglesa d’autor desconegut. Ha estat versionada en multitud d’ocasions i potser la més coneguda sigui la del duo Simon i Garfunkel, des que va aparèixer en la pel · lícula El graduat.

Simon and Garfunkel va ser un duet de música folk rock format per Paul Simoni Arthur o Art Garfunkel, molt populars els anys 60. Algunes de les seves cançons més conegudes són The Sound of Silence (El so del silenci), Mrs. Robinson (Senyora Robinson), i Bridge Over Troubled Water (Pont sobre aigües turbulents).

A més, han rebut uns quants premis Grammy i són al “Rock and Roll Hall of Fame”. El 2004, la revista Rolling Stone classificava Simon i Garfunkel al núm. 40 de la seva llista 100 Greatest Artists of All Time (Els 100 artistes més grans de tots el temps).

SCARBOROUGH FAIR” l'aprendrem a tocar amb flauta per ensenyar-vos quins són els signes de perllongament, concretament: la lligadura.

 

Pastorale

Dejame

Cuckoo Song

Música de pel.lícula

Forrest Gump

Te voy a esperar, cliqueu la imatge per entrar:

 

Boig per tu

S'ha celebrat els 25 anys d'un dels grups de pop-rock més destacats del panorama català: Sau. 
I és evident que una de les cançons ja mítiques del conjunt és "Boig per tu". Se n'han fet moltíssimes versions , totes molt interessants, que podeu escoltar en aquest diari de versions de RAC 1.
Nosaltres farem el nostre petit homenatge tocant aquesta magnífica cançó. 

Flauta -Yellow Submarine-

Michelle dels Beatles

Recursos Beatles

Història dels Beatles

Carnestoltes

Without you

Viu la vida

We are the champions

Whatever

Waka, waka

Disturbia

Live while we're young

Call me maybe

Kabalevsky
Kabalevsky
danza gitana
danza gitana
Te deum
Te deum

El noi de la mare

SANTA NIT

Jingle Bells rock, cliqueu la imatge:

 

White christmas

Feliz Navidad

Al 25 de desembre