ÉS HORA DE MÚSICA!

Visita el bloc de les APP!

DICCIONARI MUSICAL

Visita el bloc del nostre col.legi "Mare de Déu del Roser". Fedac Guissona

Bloc de Socials:

Bloc de la Fedac

ELs NOSTRES CANALS DE YOUTUBE I VIMEO

@fedacguissonaC
@fedacguissonaC

PINS MUSICALS

UN ANY EN 40 segons

MOLTES GRÀCIES
MOLTES GRÀCIES A TOT EL PROFESSORAT DE MÚSICA QUE APORTEU TANTES IDEES I MATERIALS ÚTILS PER LES CLASSES, COM VEUREU, HE FET ÚS DE MOLTS D'ELLS, I PER SUPOSAT, TOT EL QUE JO HE FET EN AQUEST BLOC ESTÀ DISPONIBLE PER A QUI LI PUGUI FER SERVEI, SEGUR QUE ENTRE TOTS ACONSEGUIREM QUE ELS NOSTRE ALUMNAT APRENGUI MÉS I MILLOR.

La Carme cantant

"Call me maybe"

FER UN PLAY-LIST DEL BARROC AMB MIXBITS

Què és Mixbit? És una eina que ens permet fer una play-list amb la música que es vol. És molt fàcil d'utilitzar i us ben asseguro que us agradarà i us enganxarà.
 Aquest trimestre farem un activitat una mica diferent de la que havia plantejat altres vegades. Es tracta de fer una tria musical de 10 obres del Barroc  fer una fitxa en una taulacom la que us deixo, on hi haurà d'haver informació sobre cada una de les pistes del vostre casset.

PRESENTACIONS AMB REALTIMEBOARD

Mireu aquest tutorial. Podríem fer una presentació del tema que estem estudiant.

Esquemes amb MinpMup

MindMup és una eina per fer esquemes. No cal registrar-se i a la banda dreta hi ha les eines, podeu afegir imates, comentaris, també es poden incloure enllaços.... Hi ha moltes possibilitats d'exportació com a foto, pdf, html...

Esquemes amb l'eina Spicynodes

Esquema de l’Edat Mitja amb spicynodes

 

Farem un esquema breu de tot el que heu aprés d’aquesta etapa. Seguiu les instruccions:

 • A “edit details” s’ha de posar el nom al projecte “select a nodemap”
 • A  "edit styl" pots triar l'estil d'esquema que vols          
 • A "edit contents" omples el contingut de cada casella fent doble clic. A la dreta tens més símbols (+ -) si vols més caselles o no.
 • Quan ja ho tens fet tot vas a “go to preview” està a dalt a la dreta o també pots anar a “preview modes” i allà trobareu a la part de baix l’embed 
 • Heu d'entrar a "get html" i copia tota la parrafada i enviar-me-la.  

Esquemes amb l'eina Popplet

Anem a fer esquemes del tema del renaixement, és molt fàcil. Seguiu les següents intruccions:

 • entreu a popplet.com i us registreu amb un correu i contrasenya
 • Ja podeu començar a fer l'esquema, ho practicarem a classe
 • Després m'envieu el link del vostre esquema

Us deixo una petita mostra:

Tutorial de popplet

FOTOS PARLANTS

Per treballar els compositors del classicisme us proposo una eina entretinguda on descriureu la biografia d'aquests amb l’ajuda de l’eina que es diu Fotobabble que permet posar veu a les imatges. Cadascú escollirà un compositor i farà una descripció de la seva vida i després ho gravareu amb Fotobabble. A la descripció hi ha d’haver: el nom, la seva infància, vida d'adult, obres, etc 

Seguiu aquestes instruccions:

 • Escull una foto on es vegi bé el músic  en primer pla i descarrega-la d’internet o copia la direcció URL
 • Prepara la descripció de la biografia que heu escollit amb les indicacions de més amunt (no val a copiar literalment del wikipedia)
 •  Entra en la web de fotobabble i et registres, pots utilitzar el correu i contrasenya de la classe
 •  Puja la foto del músic(has de "seleccionar el fitxer" i després clicar "create") i grava la biografia del mateix
 •  Escull un disseny de fondo que t’agrada  i continua donant a SAVE
 • Guardada la vostra foto copieu HTML que trobareu a la dreta i me l’envieu

 

 

 

Tutorial de fotobabble

Murs del Renaixement amb l'eina Wallwisher

Com a resum del Renaixement, farem uns murs virtuals amb l'eina 2.0  Wallwisher.http://es.padlet.com/

Ho realitzarem amb grup a classe i cada grup ha de fer una pluja d'idees del que va ser més important en aquesta època.

Després l'alumnat es repartirà la feina i finalment m'enviareu l'adreça embed per penjar el seu mur respectiu. 

 

Tutorial de Wallwisher

Cartells pels 50 anys dels Beatles

“Carteles piZap” para celebrar el 50 aniversario de los Beatles

  Queremos conmemorar el 50 aniversario de la creación de este importante grupo musical elaborando carteles que resalten las cualidades musicales de The Beatles y sus increibles canciones que no han dejado de sonar desde los años 60. Los carteles los vamos a crear con la herramienta PiZap porque no hay que registrarse y los diseños creados se pueden descargar al ordenador sin problemas. Para realizar vuestro cartel especial sobre The Beatles debéis buscar imágenes del grupo, de sus actuaciones, sus discos, etc. y hacer referencia a una de sus canciones, a ver si entre todos conseguimos reunir el mayor número posible y recordar a los Beatles como se merecen. En PiZap elegir el diseño que queráis: Collage, Foto o Fondo de escritorio y adornarlo con texto, fotos y diseños para decorar.  Después guardar en sabe y para descargarlo en el ordinador pulsar  "Download” 

 

 

 

Cómo se hace 

Entramos en la web Pizap y, sin registrarnos, accedemos a las herramientas haciendo clic en "Start" veremos las 5 opciones que ofrece la herramienta: "Make a collage", "Edit a photo", "Backgrounds", "Timeline Covers" y "Webcam Effects".

 

Paso 1

PiZap ofrece las mismas herramientas de creación para las cinco opciones anteriores. Para la receta de hoy seleccionamos "Edit a photo" y accedemos al escritorio donde están todos los diseños que se pueden incluir. A continuación, subimos una foto. Para ello tenemos varias opciones: desde el ordenador, desde la cámara del ordenador y también conectando con las cuentas de Flickr, Picassa y MySpace.

 

Paso 2

Una vez terminada la imagen, ya decorada y personalizada, la guardamos desde el botón "Save”. Para descargarla en el ordenador hacemos clic en "Download", añadimos un título y la descargamos.

 

.

 

 

 

Tutorial Musescore

“EL MEU RETRAT MUSICAL” AMB Thinglink

Carmina Burana
Carmina Burana

Con esta herramienta nos presentamos y hablamos sobre nuestros gustos, intereses musicales y otras aficiones. Gracias a la herramienta Thinglink vamos a realizar nuestro retrato de inquietudes y gustos musicales. Vamos a crear una imagen interactiva, una foto nuestra que cuente, a través de enlaces de internet, lo que más nos gusta. Hay que incluir obligatoriamente: Foto propia, canción que os gusta, vídeo preferido, instrumento musical que os gusta u os gustaría tocar, una imagen o fotografía (temática libre) que os gusta y también podéis incluir otros contenidos como: Un libro que os ha gustado, webs que consultáis, programas de TV, radio, aficiones, mascotas, deportes que practicáis, a qué os gustaría dedicaros en el futuro, etc.

Para ello entráis en Thinglink, os registráis con los datos de la cuenta gmail. Subís una foto vuestra o imagen desde el ordenador o URL y comenzáis a incluir contenido haciendo clic que cualquier punto de la foto. Se abrirá una ventana donde están las casillas que tenéis que completar. Os dejo esta captura de pantalla.

 

Este es el ejemplo que he hecho para que veáis el resultado. ¡Ánimo! Cuando tengáis terminada la foto con todo el contenido hacéis clic en el icono “persona” que está en la parte superior izquierda, copiáis el código. O si clicas encima del icono (.) de la izquierda os da la dirección html, me la mandais para colgarla en el bloc.

 

Clica en el enlace

 

http://www.thinglink.com/scene/309771530030546945#tlsite

 

 

 

Tutorial de Thinglink

El seqüenciador musical. Clica sobre la imatge: